На кого суне «Cиній кит»?

На годиннику 4-та ранку. Доки батьки додивляються сни, їхні діти переглядають повідомлення в соціальній мережі. Наступне завдання триває 24 години! І так до повної втрати зв’язку з навколишнім світом. Нині реальність школярів доповнилася кривавими монстрами, які перестали бути уявними. І вони, ті упирі, вже чатують по той бік екрана, граючи на своїх клавіатурах нав’язливий мотивчик смерті…

Обирають не всіх, а лише тих, ким легше маніпулювати і кого вдається втягнути у цю смертельну забаву. Під приціл моніторів потрапляють переважно підлітки:  12-ти – 15-тилітні, часто асоціальні, з проблемних родин.

Охоче стають піддослідними нового «зомбо-експерименту» з гарною назвою «Синій кит». Так звані куратори під різними нікнеймами швидко беруть дитину «в обробку». Правила до цинізму прості: зо два десятки завдань, а у фіналі – смерть. Реальна, не комп’ютерна.

Всі «гравці» попереджені про наслідки та неможливість вийти з гри…

То чому ж сотні підлітків свідомо затягують зашморг довкола власної шиї? Що до того спонукає?

Причин багато, вони різні, але найперша – дітям бракує справжньої батьківської уваги. Мультфільми з онлайн-іграми замінили живе спілкування, багато хто довірив свої «чада» стороннім няням, бонам, гувернанткам, щедро винагороджуючи їхню працю.

Але чи контролюємо ми те чуже «виховання»?

Чи батько з матір’ю достеменно знають про світ захоплень їхньої дитини – що вона обожнює, що не сприймає, хто її друзі? Ясна відповідь на ці запитання уже допомогла б убезпечитися від лиха.

Натомість пожинаємо страшне жниво власної безвідповідальності. «Синій кит» уже затягнув у безвість перші юні жертви. Дорослі мусять перефразувати для себе геніального Сент-Екзюпері. Сказати собі так: «Ми відповідальні за тих, кого народили». І разом покласти край цій дияволіаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company