Більше фруктів, менше цукру…

З Нового року всі шкільні заклади зобов’язані дотримуватися реформи шкільного харчування, заявляє Держпродспоживслужба України.

Зміни в харчуванні учнів ініціювала перша леді України Олена Зеленська. «Оновлене меню для шкільних їдалень включає в себе 160 страв – йдеться на сайті відомства.  – У ньому обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів».

Окрім цього, почала діяти заборона на продаж у шкільних закладах харчування солодких булочних виробів, продуктів із високим вмістом солі, цукру та консервантів, газованих напоїв, кави, грибів тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company