Десять заповідей від Каньє Веста

Все велике починалося з малого. Теми релігії, незвичної для хіп-хопу і репу, популярний нині американський виконавець Каньє Вест вперше торкнувся піснею «Ісус ходить» з дебютного альбому 2004 року. Сингл одразу  визнали кращим  репом року, а  Вест отримав свою першу нагороду на конкурсі «Греммі». Нині співак із Чикаго – рекордсмен:  у нього 21-на престижна статуетка, а загальний тираж альбомів перевищує 121 мільйон!

І ось свіжий подарунок від Каньє Веста – альбом «Ісус – Цар».  Як розкрита книга дарує свої історії, так і автор-виконавець занурює слухачів у свій світ. Каньє Вест переконливий у своїй творчості, хоча дуже часто суперечливий у житті.  Коли після синглу «Ісус ходить» його запитали про віру в Бога, співак відверто відповів: «Я прийняв Ісуса як свого Спасителя. Але я також можу сказати, що я підводжу його щодня»…

Секрет успіху Веста ще й у тому, що він має неймовірні здібності перевтілювати своє життя на цікаві історії, які переповідає  у реп-піснях. Будь-які заходи, на яких він з’являється, відразу перетворюються на шоу і перформанси. Вест критикував президентів Джорджа Буша і Барака Обаму, останній у відповідь обізвав його «бовдуром».

Що ж, подібні історії зайве переконують у щирості Каньє, як людини.

В його репертуарі не раз лунали богошукацькі мотиви, а 2013-го вийшов «Єзус» –  альбом, з яким співак здійснив гучний тур. Відзначимо, що його боголюбиві треки відрізняються загальною енергетикою та настроєм. Звучать емоційніше, інтимніше, втаємниченіше… І альбом «Ісус – Цар» лише переконує в цьому.

Прихильники Каньє Веста з нетерпінням очікували новинку з кількох причин.  По-перше, він узяв паузу аж на рік, підгодовуючи зголоднілих фанатів то натяками про новий альбом, то гучними анонсами.  По-друге, зацікавивши попередніми синглами, присвяченими релігійній тематиці, Каньє Вест зумів  зберегти інтригу, щоб музично підкорити слухачів уже з першої пісні. «Співай, поки сила Господа не спуститься до нас!», –  закликає-молить Каньє Вест. Наступна пісня «Селах» – ніби джерело води, що дає людині силу. Ту, яка пробуджує і змушує змінюватися. Далі трек, у якому Вест розповідає про життєві помилки і згадує настанови свого батька: «Це не по-християнськи».

Слухаєш новий альбом – і не треба довго замислюватися над тим, що хотів сказати автор. Він відвертий з першого акорду, з першого слова.  Підкуповує прямотою і щирістю, впускає слухача до себе, у свої історії, у свою родину. Такою стала пісня «Неділя» –  день сімейної святості для Веста. Схожі мотиви звучать і в пісні «Годіс». А ще митець поєднує, здавалося, б несумісні речі, по-новому переосмислює відомі істини. Візьмемо його рядок «Ти мій Chiсk-fil-A». «Chiсk-fil-A» – американська мережа ресторанів швидкого харчування, звичайний фастфуд. Так  метафорично Каньє вмонтовує у день сьогоднішній молитву про хліб насущний, який Бог дає нам «днесь». Здавалося б, як просто, але  так  влучно!

У альбомі «Ісус – Цар» десь треків десять своєрідних одкровень. Десять заповідей від Каньє Веста. Хто має вуха, той почує….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company