Три з половиною метри: житомирська лялька-мотанка – вже у Книзі рекордів України. Але можемо сміливо стверджувати: її місце – і серед світових рекордсменів. Ляльку створили місцеві майстрині рік тому, до відкриття житомирського Дому української культури. Вона, як господиня, гостинно зустрічає гостей. А щоб убрання не зіпсувала негода, мотанці спорудили скляну хату.
В Домі української культури розгорнуто експозиції про земляків. Є тут окремі стенди про гетьмана Івана Виговського, наступника Богдана Хмельницького, про всесвітньо знаного радянського піаніста Святослава Ріхтера, інших славетних людей, які прославили Поліський край. А ще тут працюють гуртки народної творчості і ремесел, представлено найкращі твори місцевих майстрів, художників і скульпторів.

Оглядова екскурсія містом з житомирським письменником, журналістом та видавцем Георгієм Мокрицьким
Громадська організація «Клуб пригод Френд» разом з управлінням культури Житомирської міської ради запросили друзів-журналістів ознайомитися з туристичними новинками Житомира. Звісно, всі ми знаємо, що місто подарувало людству конструктора космічної техніки №1 Сергія Корольова. У будинку, де він народився – нині Меморіальний музей. Є тут копія плетеного із лози дитячого ліжечка майбутнього академіка – ще один красномовний доказ того, якими поширеними були рукомесла в Україні і незамінними – вироби народних майстрів. Поруч з меморіальним будинком – сучасний музей. Експонати красномовно оповідають про технічний поступ в освоєнні космосу.
Затишні вулиці міста зачаровують. Кожен, хто побуває в Житомирі, зійде на маленьку міську «орбіту» . У парку імені першого космонавта Юрія Гагаріна – славетний підвісний міст поєднав скелясті береги Тетерева. Звідси місто – як на долоні. От де висока краса, у прямому сенсі цього словосполучення! Од якої справді перехоплює подих.

Монумент Вічної Слави
Щира дяка Житомирському міському голові Сергію Сухомлину та ГО «Клуб пригод Френд» за організацію прес-туру, а творчій лабораторії «Портал» і колективам кафе «Мандри» та «Корольов-ПАБ» – за смачне знайомство з особливостями місцевої кухні.
Залишити відповідь