У столиці відбувся черговий Kyiv Сoffee Festival.
Подія зібрала професійних баристів, спеціалістів з обсмаження кави, лекторів та й тих, для кого кава – не просто напій, а життя.
Впродовж двох днів сотні відвідувачів спостерігали, як кавові майстри перетворюють звичайні зерна у маленький шедевр. За словами організатора фестивалю Романа Тугашева, Україна і кава ще ніколи не були в таких «теплих» стосунках.
Цьогорічний фестиваль потішив гостей з усієї країни. Десятки кав’ярень пригощали відвідувачів кавовою смакотою, а до деяких було не підступитися – черги неймовірні.
До кавусі відвідувачі могли продегустувати і придбати авторський шоколад та інші смаколики. Професіонали кавової справи тестували нове сучасне обладнання.
Для домашнього або ж професійного використання обирали каву в зернах: найкращі майстерні представляли на фестивалі технології її обсмаження.
У рамках фестивалю міжнародна організація Speciality Coffee Association (SCA) провела три національні чемпіонати. В павільйоні Loft гості спостерігали, як почесні судді обирали найкращих у трьох чемпіонатах: Championship Of Barista (класика), Coffee Roasting Championship (обсмаження), Brewers Cup (альтернативні методи приготування кави).
Почесним гостем фестивалю був Слава Бабич, який 20 лютого у Дубаї здобув титул чемпіона світу із заварювання кави у джезві. Дав майстер-клас та провів відкриту лекцію. Охочих послухати чемпіона зібралося дуже багато. І не дивно, адже Слава Бабич не лише готує смачну каву, а й розповідає про неї із любов’ю.
Для кавоманів, окрім основних локацій, працювали також chill-out зони, кінозала просто неба та десять барів. Традиційно на Зеленій сцені творили атмосферу молоді естрадні виконавці, серед яких Kadnay та The Erised. Уперше презентували стенд-ап, розважали публіку Андрій Щегель, Антон Тимошенко, Денис Корабльов та гість із Білорусі Максим Коновал.
Спритні кухарі не залишили гостей голодними: частували стравами грузинської, середземноморської, азійської та європейської кухонь. На фудкорті кожен знайшов собі щось до смаку.
Не забули і про наймолодших відвідувачів. Розважали малечу аніматори та няні, працював дитячий садочок та кінотеатр, а до майстер-класів з оригамі та ліплення долучалися і дорослі.
Усі охочі могли зробити яскраві знімки у спеціально обладнаних фотозонах, популярність яких зашкалювала. Десятки бажаючих вистоювали черги заради світлини на пам’ять.
Kyiv Coffee Festival щороку набирає обертів, яскраво ілюструє стрімкий розвиток індустрії кави та високий професіоналізм українських баристів.
Наступна знакова подія – Kyiv Beer Festival, який відбудеться 19-20 травня.
Залишити відповідь