Мікрозеленися, жито, пшениця!

Переможці «Битви стартапів» у Хмельницькому вирощують на вертикальній фермі органічну мікрозелень та пшеницю для енергетичного напою.

– Вертикальна ферма – це наш сімейний бізнес,  – повідомила співвласниця ферми Леся Дячок. – З нашої продукції, яку ми з чоловіком вирощуємо без хімічної поживи, виготовляємо енергетичний напій вітграс.

Площа «зеленої ферми» – всього 70 квадратних метрів. Але за рахунок її ярусного розташування тут компактно висаджують рослини, які зазвичай займали б 2 га поля. Рослини розвиваються у спеціальному мікрокліматі.

– Окрім пшениці, вирощуємо 11 різновидів мікрозелені:  гречки, гороху, соняшнику, розторопші, зеленої і фіолетової капусти, кінзи, зеленої і рожевої редиски, – поділилася Леся Дячок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company