Фестини крафтового сиру

У ці дні столична ВДНГ набралася не лише п’янких ароматів осіннього лісу, а того вишуканого солодкого і терпкого гастрономічного паху, який вабить тонких гурманів. Сировари з усієї країни знову зібралися у Києві, щоб позмагатися за звання найкращого – на вже Четвертому фестивалі крафтових сирів. Традиційно це масштабне свято організувала ГО «Гільдія ремісничих сироварів».

Фестиваль має на меті популяризувати культуру споживання сиру, стимулювати розвиток його локального виробництва на місцях і розширення мережі торгівлі. Цього разу «фестивалило» понад п’ятсот вишуканих видів та сортів сиру – доробок майстрів-сироварів з усієї країни. На конкурсі «Ukrаіne Cheese Аwаrds 2021» поважне журі визначило переможців у 26-ти номінаціях.

Гості фестивалю мали унікальну можливість навіч побачити, яке розмаїття сирів творять справжні майстри. На відкритих майстер-класах ділилися таїнами сироваріння, дегустували готову продукцію. Звісно ж, могли придбати кращі українські крафтові сири. І під керівництвом майстрів – навчитися готувати із сиром страви паназійської, італійської, американської, грузинської кухні. Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький та директорка Швейцарського бюро співробітництва в Україні Ніколь Рудер на відкритті фестивалю власноруч приготували одну з найвідоміших швейцарських страв – фондю.

На спеціально встановленому фуд-корті всіх охочих частували українським камамбером, моцарелою і халумі на грилі. А дегустатори натомість обирали сири-фаворити. Як смакове доповнення до сиру презентували в’ялені томати, соуси, м’ясну гастрономію і навіть сухе варення. Всію продукцію представляли виключно локальні виробники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company