Яйця з грибів

Виявляється, гриби виробляють овальбумін — головний складник яєчного білка, що становить 60-65 % його повної білкової маси. Науковцям Гельсінського університету разом фахівцями фінського дослідницького центру вдалося отримати цей білок з одного виду грибів. Масштаби його свідчать про можливість промислового виробництва цінного харчового продукту.

Виробництво яєць шкідливе для довккілля, тому багато споживачів уже шукають повноцінні рослинні замінники цих харчів. За словами дослідників, овальбумін, добутий з грибів, може забезпечити ці потреби. А до того ж споживання цього білка  убезпечить людей від зараження сальмонелою, яка ховається у пташиних яйцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company